Clicky

Singurul site dedicat exclusiv sportului local.
Citeste si

Edwin Avila a câștigat prima etapă a Turului Sibiului

Rutierul Edwin Avila, membru al echipei Team Illuminate (SUA), a câștigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, joi, după un sprint solitar, cu un timp de 5 h 1 min și 58 de secunde, relatează corespondentul AGERPRES.

Prima etapă, programată joi, s-a desfășurat pe traseul Sibiu — Blaj — Miercurea Sibiului — Sibiu, și a avut o lungime de 211,8 km.

Eduard Grosu, component al echipei naționale a României, a câștigat sprintul plutonului, sosind la 44 de secunde, în timp ce podiumul a fost completat de italianul Simone Ponzi (CCC Sprandi Polkowice), în același timp cu Grosu.

Italianul Andrea Palini (Androni Sidermec Botecchia), câștigătorul prologului de miercuri seara, a sosit al șaselea.

La general, pe primul loc se află Avila, urmat de Palini, la 52 secunde, și Grosu, la 54 de secunde.

În clasamentul pe echipe, Team Illuminate este prima, urmată de Andronic Sidermec Botecchi și de CCC Sprandi Polkowice. Echipa României ocupă locul 9, iar Tușnad Drag Cycling Team este ultima (19).

Avila conduce în ierarhia pe puncte, urmat de Grosu și Ponzi. Moritz Fussnegger (0711 Cycling Germania) este lider în clasamentul cățărătorilor, urmat de Avila, în timp ce la sprinteri primul este Avila, urmat de Fussnegger.

Vineri este programată etapa a doua a cursei, pe traseul Sibiu — Agnita — Bâlea Lac, pe o lungime de 160 km.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *