Clicky

Singurul site dedicat exclusiv sportului local.
Citeste si

Suceava, aproape de titlul european

Echipa României, reprezentată de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, va juca finala Campionatului European Universitar de handbal masculin de la Antequera (Spania), după ce s-a impus, vineri, în semifinala cu Universitatea Montpellier (Franța), cu scorul de 28-25 (14-10).

Golurile tricolorilor au fost înscrise de Gabriel Burlacu (10), Andrei Olariu (8), Ștefan Adrian Tîrzioru (3), Mihai Sandu (2), Ovidiu Bădeliță (2), Florin Baican (2), Pavel Usturoi (1). În cealaltă semifinală, echipa Universității Duisburg-Essen (Germania) a trecut cu 27-22 de formația Universității Frankfurt (Germania).

Românii au început competiția cu stângul, după 17-22 cu echipa Universității Duisburg-Essen, pe care o vor întâlni și în finala de sâmbătă (20,00). Apoi, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava s-a impus 36-24 în celălalt meci din grupă, cu echipa Universității Marmara (Turcia), pentru ca în sferturi să câștige cu 26-23 contra echipei Universității Malaga (Spania).

La feminin, echipa Universității Ovidius din Constanța va juca pentru pozițiile 5-6, cu formația Universității Oslo (Norvegia), sâmbătă, de la ora 12,30. Echipa constănțeană a obținut două victorii și două înfrângeri în grupă și s-a clasat pe locul 3: 27-28 cu Universitatea Akdeniz (Turcia), 21-22 cu Universitatea Aveiro (Portugalia), 44-32 cu Universitatea Primorska (Slovenia) și 34-29 cu Universitatea Malaga.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *