Clicky

"A amesteca sportul cu politica e ca și cum ai pârli porcul cu flacăra olimpică" – Corneliu Vadim Tudor
Citeste si

Conditia lui Dan Alexa pentru ca Dunarea sa joace ofensiv

Nu poti intrece cu tractorul o masina de curse, ci doar sa-i blochezi drumul.

 

Calarasenii, oamenii de rand, sunt obisnuiti cu fotbalul de performanta mai ceva ca romanii cu autostrazile. Antrenorului Dan Alexa i se reproseaza – culmea tupeului – ca echipa nu joaca spectaculos. Tehnicianul a pus insa o conditie pentru ca stilul Dunarii sa se schimbe.

 

“Este in joc postul meu. Daca nu am rezultate, voi fi inlocuit. Prefer sa jucam pragmatic, dar sa adunam puncte. Cand mi se va da o hartie ca nu voi fi schimbat daca joc spectaculos, dar echipa pierde, atunci vom juca mai ofensiv. Fotbalul de calitate se face cu jucatori buni, cu salarii mari. Eu sunt antrenor de rezultat. Asa mi-am indeplinit toate obiectivele”, a anuntat antrenorul calarasenilor.

 

Acesta a explicat si care sunt motivele care stau la baza jocului defensiv din primele doua meciuri ale Dunarii in Liga I – Betano. “Ca sa faci spectacol, trebuie sa-ti castigi duelul cu adversarul. Asta inseamna sa pasezi mai bine, sa ai o viteza mai buna, ca sa poti sa ajungi la poarta. In momentul in care adversarul este mai bun ca mine din punct de vedere valoric, imi este foarte greu sa fac lucrurile acestea. Daca ma lupt cu armele lui, pierd meciul. Putem doar sa ne dam in spectacol. Nu cred ca cineva apreciaza un joc spectaculos daca pierzi cu 3-0 acasa. Toata lumea te injura. Tot ceea ce conteaza in fotbal este rezultatul”, sustine Alexa.

 

Tehnicianul calarasean stie ce le lipseste jucatorilor sai pentru a putea ajunge mai usor in fata portii adverse. “Nu avem omogenitate. Au venit jucatori noi. Trebuie sa avem mai mult curaj pe faza de atac. Se simte un anumit trac in unele momente ale jocului. Avem posibilitati de atac mai multe, dar nu le fructificam pentru ca nu le gandim asa cum ar trebui. Mai avem multe de pus la punct. Eu sper sa fiu inspirat in alegerea titularilor pentru ca in momentul asta avem concurenta, sunt doi pe fiecare post, de valori apropiate. Trebuie sa lucram la curaj pentrua  dezolva jocul in anumite momente, sa pastram ce am avut bun, dar, cel mai important, sa nu pierdem ambitia si determinarea cu care am jucat in primele doua etape. Daca avem fondul acesta bun, echipa poate sa creasca. In cazul in care vom crede ca am ajuns la un nivel si suntem deja buni, vom avea foarte multe de pierdut”.

One Comment

  1. Rosi kap de linie

    august 4, 2018 at 12:19 pm

    Felcitari dan Alexa. Bine gandit. Nu trebuie sa asculti barfele. E primul an in prima liga 1. Trebuie sa aduni puncte nu sa donezi. Felicitari pentru ce ai realizat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.