Clicky

Singurul site dedicat exclusiv sportului local.
Citeste si

Egan Bernal Gomez a câștigat etapa a 2-a Turului Sibiului

Rutierul columbian Egan Arly Bernal Gomez (Androni Sidermec Botecchia) a câștigat, vineri, etapa a doua a Turului ciclist al Sibiului, desfășurată pe traseul Sibiu – Agnita – Bâlea Lac.

Sud-americanul a fost cronometrat cu timpul de 4 h 10 min 28 sec pe cei 160 km, fiind urmat de elvețianul Colin Stuessi (Roth Akros), la 1 min 23 sec, și de australianul Jonny Clarke (UnitedHealthcare), la 1 min 25 sec, etc.

Eduard Grosu, component al naționalei României, a sosit al 32-lea, la 07 min 38 sec de învingător.

Egan Bernal Gomez a preluat și tricoul de lider al clasamentului general, urmat de Stuessi, la 01 min 25 sec, și de Clarke, la 1 min 33 sec. Grosu ocupă locul 32, la 07 min 38 sec de lider.

În clasamentul pe echipe, primul loc este ocupat de Roth Akros, urmată de UnitedHealthcare și Differdange Losch. România se află pe locul 13, iar Tușnad Drag Cycling Team e ultima (19).

Bernal Gomez deține și tricoul alb, de lider al clasamentului pe puncte, urmat de compatriotul său Edwin Avila.

Germanul Moritz Fussnegger este cel mai bun cățărător (tricoul verde), urmat de Bernal Gomez, în timp ce argentinianul Nicolas German Tivani Perez deține tricoul albastru, de cel mai bun sprinter.

Egan Bernal Gomez este lider și în ierarhia cicliștilor Under-23, urmat de moldoveanul Maxim Rusnac.

Sâmbătă va avea loc etapa a patra a cursei, pe traseul Sibiu — Sebeș — Păltiniș, 211,5 km.

Cei 114 cicliști înscriși în cursă vor avea de înfruntat un traseu total de 734 km, din care 101,8 km vor fi de cățărare, cu 14 vârfuri de categoria C, unul de categoria B, trei vârfuri de categoria A și unul de categorie Specială.

Turul ciclist al Sibiului este o competiție de șosea înscrisă în calendarul competițional UCI Europe Tour la categoria 2.1. Competiția sibiană se numără printre întrecerile de top ale calendarului competițional UCI Europe Tour. În condițiile în care calendarul acestui an nu mai are nicio competiție de categoria 2HC, tururile de top sunt cele de categoria 2.1, iar în Europa Centrală și de Est sunt doar cinci competiții cu această categorie (Turul Croației, Turul Slovaciei, Turul Sloveniei, Szlakiem Walk Majora Hubala și Turul Sibiului).

Premiile puse în joc în Turul Sibiului însumează peste 27.000 euro, plus cele peste 740 de puncte UCI puse în joc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *