Clicky

Singurul site dedicat exclusiv sportului local.
Citeste si

De ce are nevoie Călărașiul de o echipă de handbal feminin

Un zambet de sustinere pentru handbalistele Calarasiului nu costa nimic.

 

Cine indrazneste, fie si in gand, sa caute nod in papura sportului calarasean in aceste vremuri se cheama ca e numai bun de internat la spitalul de nebuni! Echipa de fotbal defileaza – expresia nu e deloc exagerata – spre Liga I, in vreme ce la handbal si la futsal lucrurile se inscriu in normal, ceea ce nu e deloc rau daca ne gandim ca rezultatele din ultimii ani nu au inselat deloc asteptarile.

 

Sportul costa bani, insa niciodata, indeferent de buget, nu trebuie neglijat faptul ca principalul scop este acela de a modela oameni. Din acest motiv, unui conducator, antrenor sau sportiv aflat la un club unde nu musteste seiful cu bani ii va fi mult mai usor sa se multumeasca cu performante construite pe emotie, nu pe efort financiar.

 

La Calarasi, dupa multi ani de facut planuri si de umblat prin scoli, a aparut o echipa de handbal feminin care incepe sa creasca frumos. Danubius se numeste gasca copilelor carora, in loc de sange, prin vene le curge apa din Borcea. Nu au avut nevoie de buget, nici de sala, cantonament sau echipament cum au vazut la televizor. S-au multumit cu ce au primit. N-au parte de presiune si nici nu si-au insemnat in calendar ziua in care trebuie sa primeasca banii.

 

Orice critica aparuta la adresa sportului calarasean este privita cu o unanimitate ce l-ar face invidious chiar si pe Ceausescu ca fiind o lipsa de patriotism local. Nu trebuie sa criticam, trebuie doar sa sustinem. Nu doar pentru ca eu rezultate exceptionale, ci si pentru ca sunt ai nostri. Mai ales!

 

In schimb, atunci cand se deschide timid vreo discutie despre echipa de fete de la Danubius imediat sar specialistii si critica cu cinism rezultatele unor copile care nu fac altceva decat sa-si bataceasca palmele pentru un oras care nu le baga in seama. N-au rezultate, asta e adevarat, insa nici nu le putem cere sa rupa norii atata timp cat scopul lor este doar sa joace. Cum nu ceri unui bebelus sa mearga, nu poti avea pretentii nici de la junele handbaliste calarasene sa se lupte cu adversare mult mai experimentate.

 

Sala Polivalenta din Calarasi a oferit localnicilor suficiente motive de satisfactie. Intotdeauna, tonul s-a dat in teren si s-a amplificat in tribune. Acum e randul ca “valul” sa se porneasca invers, de pe margine spre semicerc. Handbalul este considerat de multi drept cel mai barbatesc sport al vremurilor noastre, insa practicat de fete capata o delicatete greu de imaginat.

 

Danubius Calarasi este in subsolul clasamentului din Divizia A de handbal feminin, insa toti cei care fac parte din acest proiect se inscriu in categoria oamenilor care si-au consacrat viata pasiunii pentru handbal, din copilarie si pana la moarte. Ce este de retinut, in afara de amanuntele despre jocul propriu-zis, care pot fi analizate cu atentie de specialistii titularizati peste noapte, este respectul pentru jocul de handbal pe care Cristi Gavrila il are. La asta se mai adauga si dorinta elevelor sale de a fi umile si dornice de efort.

 

Din punct de vedere organizatoric, sportul calarasean are manageri extraordinari, insa pentru ca totul sa capete miros de profesionalism autentic nu trebuie sa fie neglijata nici latura educationala. La Calarasi, fetele erau pana acum condamnate la sedentarism. Echipa de handbal feminin a spart dictatura masculina si se pregateste acum sa scrie o noua fila in istoria orasului.

 

Handbalistele de la Danubius nu au de platit polite si nici nu trebuie sa ofere explicatii pentru rezultatele de pana acum. Ele ies mereu cu fruntea sus de pe teren pentru ca fac sport cu pasiune, nu pentru a naste conflicte. Fara localnici, fara tineret, fara oameni legati de Calarasi, sportul local isi va pierde prospetimea si va deveni doar o incercare de disculpare a decidentilor in momentul in care li se va reprosa ca n-au schimbat cu nimic viata comunitatii.

 

One Comment

  1. Ionut

    noiembrie 7, 2017 at 4:58 pm

    Felicitari!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *